Ingress, игра, която превръща виртуалният свят в реален.

Standard

Ingress, игра, която превръща виртуалния свят в реален и реалния във виртуален.

Здравейте, какво всъщност е Ingress?

Ingress е игра в реално време, в която две фракции се борят за територия.Това което я прави толкова специална , е че чрез GPS,

тя те пренася на улицата, в реалния свят, където трябва да превземаш територии чрез свързване и на портали.

Например “Паметникът на Левски” в София наскоро бе направен на портал от едната фракция, ти трябва да отидеш до там и да превземеш портала, а след това и да създадеш територия но за това ще говорим по късно….

Почти всички видеоигри имат сходен проблем – виртуалните им светове в един момент се оказват твърде малки. Новата игра на Google, използваща принципа на “добавената реалност”, обаче превръща целия свят в свое игрално поле. Тя ще ви накара да обикаляте доста във физическия свят, ако искате да постигнете успех.

Пази се обаче може друг агент в същият момент да е зад теб без изобщо да знаеш :).

Светът е играта

Движи се в реалния свят с помощта на твоето устройство Android или IOS  и докосни източници на тази загадъчна енергия,за да помогнеш в стремежа на фракцията си, улавяй портали,създавай територии и най-важното намери съюзници.

Играта предлага изключително много приключения из улиците на вашия град. 🙂

Ето и един малък пример:

Така изглежда част от София днес:

ssss

Разкъсана от битки за територия……

А ето така част от България…

ddd

Да не говорим за останалата част от света…Ingress се играе в световен мащаб, има толкова много територии и портали че в официалния сайт когато погледнеш картата на света няма да видиш нищо друго освен сини и зелени точици.Тук е и самата карта:https://www.ingress.com/intel

В основата на играта седи следната история – Учените открили екзотична материя (XM), която изтича в света от всички портали, чрез която може да се осъществи пробив и инвазия на извънземна цивилизация в нашият свят наречена “The Shapers”.

По-късно се зараждат и две фракции с различни разбирания за това как тази материя трябва да бъде контролирана.

Фракциите са:

The Enlightened или Просветените

enlightened_glow

Просветения се стремят да разпространят влиянието на мистериозната сила зад тези портали. Те искат да помогнат на извънземната цивилизация да инфилтрира земята вярвайки, че те ще донесат със себе си ново усещане за просветление и върховно знание,следователно и до еволюция на човешкия вид.

Просветлението е следващата логична стъпка за човечеството. Не се противете.

The Resistance или Съпротивата

resistance_alt

Съпротивата има за цел да се предотврати влиянието на извънземната раса на Земята. Те вярват, че извънземните няма да дойдат с най-добро намерение за човечеството. Съпротивата се противопоставя на промяната и се бори за безопасността на целият човешки род.

Дълго очите ми бяха подложени на разпространението на просветените. Крайно времее това да спре,време е за … Съпротива.

Leave a comment